Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π-Hellenic Pilots Association) ιδρύθηκε το 2014.
Τα ιδρυτικά μέλη της είναι Πιλότοι Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων προερχόμενοι από όλους τους τομείς Αεροπορικής Δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, (Πολεμική Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Ολυμπιακή Αεροπορία, Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ιδιωτικές Αεροπορικές Εταιρίες Αερομεταφορών, Αερολέσχες και Αεροπορικές Σχολές).
Το Καταστατικό της Ένωσης αναγνωρίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιανουάριο του 2014. Στην συνέχεια συγκλήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και εξέλεξε σύμφωνα με το καταστατικό το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης το οποίο με τη σειρά του στην πρώτη του συνεδρίαση συνεκλήθη σε Σώμα και μεταξύ άλλων ενέκρινε και τα νέα μέλη της Ένωσης πέραν των Ιδρυτικών.
Σύμφωνα με το Καταστατικό σκοπός της Π.Ε.Π είναι ή καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας
και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ένωσης αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών (μελών της Ένωσης) και των κρατικών, δημοτικών ή κοινοτικών αρχών ανά την Επικράτεια της Ελλάδος, καθώς και κάθε άλλος μη κερδοσκοπικός σκοπός που δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, τους Νόμους, τα χρηστά ήθη και τη δημόσια τάξη.
Επίσης σκοπός της Ένωσης είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του, η συνένωσή τους με στενούς δεσμούς αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, η διεκδίκηση των αιτημάτων τους και η αλληλεγγύη και συνένωση των προσπαθειών τους με άλλες οργανώσεις για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ανύψωση του Αεροπορικού πνεύματος, η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη, η διαφώτιση της κοινής γνώμης πάνω στα προβλήματα του κλάδου, η προσπάθεια εναρμόνισης της κοινωνικής και πολιτιστικής μετεξέλιξης στον εργασιακό τους χώρο κι έξω απ’ αυτόν, η ζύμωση των μελών πάνω στα προβλήματα του κλάδου και η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες. Επίσης η ανάπτυξη και προαγωγή του κοινωνικού ρόλου της Ένωσης καθώς και η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η Εθελοντική Συμμετοχή των μελών  του σε έργα πυρόσβεσης, εναέριας επιτήρησης και αεροπυρόσβεσης, εναέριας επιτήρησης θαλασσίων και αστικών οικιστικών συνόλων και εναέριας επέμβασης προς αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης αυτών, η εναέρια διακομιδή ασθενών και τραυματιών, οι αεροψεκασμοί, η έρευνα και διάσωση με εναέρια μέσα.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ή Π.Ε.Π φιλοδοξεί να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε στην χώρα μας με την πλήρη απουσία ενός φορέα εκπροσώπησης και επικοινωνίας εκείνων που υπηρετούν την Αεροπορική Ιδέα ως Επαγγελματίες ή Ερασιτέχνες Πιλότοι και βρίσκονται διαχρονικά αντιμέτωποι με την αδυναμία βελτίωσης ή επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων ή των ολιγοριών που βασανίζουν το χώρο της Αεροπορίας με την γενικότερη έννοια στην πατρίδα μας.
Έχοντας τα παραπάνω στην σκέψη σας προσκαλούμε όλους Εσάς που υπηρετείτε την Αεροπορική Ιδέα είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά καθώς και εσάς που την υπηρετήσατε στο παρελθόν να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια ώστε με όπλο τις γνώσεις την εμπειρία σας αλλά και την δυναμική της ομαδικής προσπάθειας να οδηγήσουμε την Αεροπορική Πραγματικότητα της πατρίδας μας στο επίπεδο που της αξίζει.

Σας καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας.

Με εκτίμηση Το ΔΣ της Π.Ε.Π.