Δελτίο Τύπου 1.12.2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Πιστοποιήσεων του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 2,3 και 4 Σεπτεμβρίου 2017. Το Σχολείο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Διϊδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ ΑΜΘ της Πυροσβεστικής Ακαδημίας που ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας και το οποίο παρείχε Πιστοποίηση 7 ετών για κάθε εκπαιδευόμενο. Κάλεσμα για τήρηση ενός λεπτού σιγής απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Π. κ. Γεώργιος Περράκης τιμώντας την μνήμη των εκλιπόντων της Δυτικής Αττικής. O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επεσήμανε την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κήρυξε την επίσημη έναρξη της Τιμητικής Απονομής των Επιτυχόντων Εκπαιδευομένων. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιπρύτανη - Προέδρου Δ.Δ.Π.Μ.Σ. με θέμα "Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών", κ. Δημήτριου Εμμανουλούδη. Την εκδήλωση τίμησαν και χαιρέτησαν ο κ. Τζαννέτος Φιλιππάκος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Σπύρος Γεωργίου Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπύραχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος- Διοικητής ΠΥ Αθηνών, ο Ταξίαρχος Ιπτάμενος Πέτρος Χατζίρης ΓΕΑ, ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Γατζούνης Διοικητής Ελικοπτέρων Ναυτικού, ο Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης & Διοικητής 1ης ΕΜΑΚ, ο Μιχαήλ Χάλαρης Αντιπύραρχος Δρ. Χημικός / Συντονιστής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας του Δ.Δ.Π.Μ.Σ., ο Επιπυραγός Π.Σ. Ιωάννης Κουσαρίδας - Υποδιοικητής 1ου Π.Σ. Αθηνών, η κα Ιωάννα Τσούπρα Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, & Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ο κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ΑΝ.ΕΛ., o κ. Κουτουλάκης Γεώργιος Αναπληρωματικός Βουλευτής Αθηνών Αττικής ΥΠ.Μ.Μ. Επικοινωνίας Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Παντελής Καλογεράκος Επίτιμο Μέλος Π.Ε.Π./ Ιπτάμενος Ιατρός, ο κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Πυρασφάλειας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο κ. Χρυσομύτης Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, ο κ. Δημήτριος Κακογιαννάκος Τοπικός Σύμβουλος Βουλιαγμένης Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εισηγητές του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης, ο κ. Αναστάσιος Αρνιακός Συνταξιούχος Διευθυντής Μετεωρολόγος Ε.Μ.Υ., η Δρ. Ασπασία Καραμάνου Προϊσταμένη Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο Δρ. Νικόλαος Δουλάμης Ιατρός, Ακαδημαικός Διευθυντής ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΡΑΙΑ, ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηπαντελής Εκπαιδευτής Επαγγελματίας Ψ.Υ. / Ναυαγοσώστης, και Β' Συντονιστής Σ.Ε.Θ.Ε.

Τους Εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας Νικόλαο Γκαϊδόγιαννη Αντισμήναρχο και Παναγιώτη Κουτσούκο Αρχισμηνία, καθώς επίσης τους Ευστράτιο Πανταζίδη Ε.Α. τέως Διοικητή ΣΕΘΕ Π.Α. & κ. Γεώργιο Μπακατσέλο Εκπαιδευτή Θαλάσσιας Επιβίωσης εκπροσώπησε ο κ. Γεώργιος Λογοθέτης Πλωτάρχης (Ε) Π.Ν. Ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Γεώργιος Μακρυπλίδης πρόσφερε 2 Πλήρεις Υποτροφίες σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Την τιμητική διάκριση για τους δυο χειριστές του αεροσκάφους που συμμετείχε στην Πρακτική Εκπαίδευση του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2017 παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Καραγάτσος.

Ο Αντιπρύτανης κ. Εμμανουλούδης του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Τσιπριάνης, και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Περράκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων βράβευσαν όλους τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση για την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία τους στην συνδιοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ τους εκπαιδευομένους βράβευσαν όλοι οι επίσημοι που παρέμειναν έως την λήξη της διαδικασίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων βράβευσε τον κ. Ευάγγελο Μπεξή, Αρχαιολόγο, Συγγραφέα, Εκδότη και Διευθυντή Διαδικτυακού Καναλιού ESTIA Tv, τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο Υπεύθυνο Παραγωγής ESTIA Tv, τον κ. Γεώργιο Κουτσιβίτη Υπεύθυνο Διαφήμισης ESTIA Tv, την κ. Ματίνα Ρέτσα Δημοσιογράφο και Ιδιοκτήτρια GEFYRA NEWS / EVIA VIMA, τον κ. Δημήτριο Κανναβό Συντάκτη Δημοσιογράφο HMG HELLAS WEB RADIO Μέλος Ενωσης Συντακτών Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τέλος τις Εθελοντικές Ομάδες βράβευσαν Επίσημοι, Εκπαιδευτές, Εισηγητές, Επίτιμα Μέλη της Π.Ε.Π. για την σημαντική προσφορά, ανιδιοτέλεια, συμβολή, προσπάθεια και άριστη συνεργασία. Ο Πρόεδρος της Ομάδας Διάσωσης Ευβοιας SAR 312 κ. Γεώργιος Λαδάς, ο Πρόεδρος της Δασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού, κ. Μηνάς Παγώνης, η International Divers Diving School με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Λογοθέτη, ο κ. Δημήτριος Χριστοδουλόπουλος Εκπρόσωπος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, η LIFEGUARD HELLAS με εκπρόσωπο τον κ. Ιωάννη Παπακωνσταντή, o Πρόεδρος της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Παπαδάκης που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση όπως επίσης και ο Ερυθρός Σταυρός με Επικεφαλή την Υπαρχηγό Πειραιά κ. Αθανασάκη, βραβεύτηκαν με τιμητικές διακρίσεις για την συμμετοχή, το σεβασμό, τη συμπαράσταση τη μέριμνα & αλληλεγγύη προς τους συμμετέχοντες ειδικότερα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών που συμμετείχαν ενεργά στην Πρακτική Άσκηση της Κυριακής και οι οποίοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην Απονομή λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας που γιόρτασαν την ίδια ημέρα στο χώρο τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

.

ΒΙΝΤΕΟ

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter της Ένωσης για να λαμβάνεται τα τελευταία αεροπορικά νέα, τις προσφορές, και τις συνεργασίες που εξασφαλίζει για εσάς η Π.Ε.Π.
captcha 

Docs Download

Μπορείτε να δείτε και να "κατεβάσετε" όλα τα έγγραφα της Υ.Π.Α

Free download

Go to top