Η Πανελλήνια ένωση πιλότων συνεργάζεται με τον αεροναυπηγό Βασίλη Κουλούκη, που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του είναι από τους βασικούς συνεργάτες της Π.Ε.Π. Παραθέτουμε το πλήρες βιογραφικό του.

Βασίλης Κουλούκης Αεροναυπηγός

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νεάπολης Ιταλίας το 1979,  στην ειδικότητα του Αεροναυπηγού Μηχανικού, με άριστα.
Δίδαξε τα μαθήματα «Μηχανές Στροβίλων» στους τελειόφοιτους μαθητές των Σχολών ‘Ωμέγα’ για ένα έτος και στην Σχολή ΚΕΣΕΝ (Εμπορικού Ναυτικού) τα μαθήματα «Μηχανές» και «Αντοχή Υλικών» στους μηχανικούς για την απόκτηση του πτυχίου βαθμού ‘Β’, για τρείς εκπαιδευτικές περιόδους.
Προσελήφθη στην ΕΑΒ το 1984 και εργάσθηκε στο Τμήμα Υποστήριξης Παραγωγής – Δομή και Μηχανικά Παρελκόμενα Αεροσκαφών. (A/C Structure & Components - Liaison Engineering). Επελέγη για εκπαίδευση στο Corpus Christi – Texas (μεγαλύτερο κέντρο συντήρησης ελικοπτέρων της Αμερικής), για 1,5 μήνα σε εξειδικευμένες διαδικασίες επισκευής-συντήρησης, επιπέδου μελετητού δομών και παρελκομένων (Engineering Repair Procedures)
Το 1988 προσελήφθη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως Επιθεωρητής Πτητικής Ικανότητας όπου και υπηρέτησε επί 19 χρόνια έχοντας εκτελέσει πέραν των 300 ελέγχων σε συνεργεία εσωτερικού και εξωτερικού, πέραν των 2500 ελέγχων πτητικής ικανότητας σε μεγάλα (κυρίως) και μικρά αεροπλάνα και ελικόπτερα και διερεύνησε πέραν των είκοσι αεροπορικών ατυχημάτων. Συνέταξε τις πρώτες Τεχνικές Οδηγίες της ΥΠΑ για Πειραματικά Αεροσκάφη, Υπερελαφρά, Πιστοποιητικό Εξαγωγής, κλπ καθώς και για την συντήρηση μεγάλων αεροσκαφών με την συνδρομή του Maintenance Reliability Program.
Εκπαιδεύτηκε στους κανονισμούς και διαδικασίες εφαρμογής του JAR-145, JAR-OPS1 και Quality Audit Technics στα κεντρικά γραφεία του JAA, στο Huffdorp της Ολλανδίας.
Πιστοποίησε και διετέλεσε Yπεύθυνος Eπιθεωρητής της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας και Αεροπλοΐας κατά την μετάβαση και πιστοποίησή τους σύμφωνα με το JAR-OPS1 και JAR-145 [JAA - τώρα EASA]  και βασικά των περισσοτέρων των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της περιόδου 1993-2006 και των ομονίμων Οργανισμών Συντήρησης. (Venus, Princess, Cronus, Electra, Galaxy, Mediterranean Air Freight, Aviator, Athens Air, Interamerican, Bellavia, etc)
Διενήργησε όλες τις πιλοτικές πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα JAR-145 και JAR-OPS1 κατά την έναρξη εφαρμογής αυτών των κανονισμών και εισηγήθηκε σημαντικές βελτιώσεις-διορθώσεις.
Υπηρέτησε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων μέχρι το 2010 και τώρα υπηρετεί στην Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, στην Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάπτυξης.
Δεινός προγραμματιστής του Excel έχει αναπτύξει προγράμματα για εφαρμογή από αεροπορικές εταιρείες που αφορούν την συντήρηση (CAMO, Reliability, etc), το κοστολόγιο, τήρηση ωρών ιπταμένου προσωπικού, κλπ.

Εγγραφή στο Newsletter

Go to top