Νικόλας Μοσχούτης Υποναυάρχος Λ.Σ (ε.α)


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Νικόλας Μοσχούτης είναι απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Φέρει τον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ (ε.α)

Υπηρέτησε στις τάξεις του Λ.Σ. από τον Οκτώβριο του 1983 έως τον Απρίλιο του 2011, ως Κυβερνήτης πλοίων ανοικτής θαλάσσης, στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, σε Λιμενικές Αρχές ως επιτελής & Λιμενάρχης, στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων ως Επιτελής & Διευθυντής, & στην Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής ως Διευθυντής. Έχει πιστοποιηθεί ως Εξειδικευμένος Επιθεωρητής – Ελεγκτής σε όλους τους Τομείς ασφαλείας πλοίων (Port & Flag State, ISM & ISPS). Από τον Φεβρουάριο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2009, διετέλεσε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Γενικό Προξενείο της Σαγκάης, ιδρύοντας το Γραφείο Ναυτιλιακού Ακολούθου στην Λ.Δ Κίνας. Εκεί ήλθε σε επαφή με Κινέζους αξιωματούχους, του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS), της Ακτοφυλακής (MSA), Αστυνομίας & κρατικών οργανισμών στην Σαγκάη, στο Πεκίνο και στις άλλες πόλεις που επισκέφτηκε, με στόχο να προωθήσει, να αναβαθμίσει και να συσφίξει τις σχέσεις των δυο χωρών Ελλάδας & Κίνας στα ναυτιλιακά ζητήματα. Για τους πιο πάνω λόγους έχει λάβει σειρά επαίνων & ευαρεσκειών. Συμμετείχε σε συσκέψεις στα πλαίσιο της Ναυτιλιακής Συμφωνίας Ε.Ε. – Κίνας, η οποία αποτελεί την πρώτη αμιγώς Ναυτιλιακή Συμφωνία που συνάπτει η Ε.Ε. με τρίτη χώρα. Κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008», συναντήθηκε με αξιωματικούς της ασφάλειας της Σαγκάης και παρείχε συμβουλές σχετικές με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σαγκάη. Από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004, στην Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, ως σχεδιαστής σχεδίου ασφαλείας & Επιχειρησιακός Διοικητής στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του λιμένα Πειραιώς. (φιλοξενίας κρουαζιερόπλοιων)

ΣΠΟΥΔΕΣ

Ο Νικόλας Μοσχούτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 20-10-1957. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας το 1978 και το 1980 έλαβε το δίπλωμα Πλοιάρχου Ε.Ν Τάξεως Γ’ . Το 1983 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ. Το 1991-1992 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στον Αμερικάνικο Νηογνώμονα (ABS) και στην Αμερικανική Ακτοφυλακή στο Huston, USA σε θέματα καταπολέμησης ρυπάνσεων, ασφάλειας ναυσιπλοΐας & επιθεωρήσεων πλοίων. Το 1992 εισήχθη και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2000 φοίτησε στην Σχολή Πολέμου Ναυτικού, όπου έγραψε την διατριβή του στο «Ναυτικό Ατύχημα»

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΕΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Δίδαξε στο Πειραϊκό Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης & στα σχολεία όλων των παραγωγικών σχολών του Λιμενικού Σώματος.

Συνέγραψε εγχειρίδια Καταπολέμησης ρύπανσης, Ναυτιλίας, Ν. Τέχνης, Πυρασφάλειας, Στοιχείων Μετεωρολογίας, και Ναυτικού Δικαίου.

Μετά τη λήξη των Ο.Α 2004 συμμετείχε σε αποστολές και συνέδρια στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκές χώρες) για την μεταφορά της Ολυμπιακής τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας πλοίων & λιμένων. Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις επί θεμάτων ασφαλείας λιμένων σε συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια ως εκπρόσωπος του ΥΕΝ/ ΛΣ και σεμινάρια στις ΗΠΑ, το Η.Β και σε Εθνικές σχολές σε θέματα Ασφάλειας, Επιθεωρήσεων πλοίων SOLAS, MOU, Ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, επί θεμάτων ασφάλειας ναυσιπλοΐας και διαχείρισης ασφάλειας πλοίων & λιμενικών εγκαταστάσεων (ISM, ISPS).

Εντοπισμός και Καταπολέμηση Ρυπάνσεων, Έρευνα και Διασώσεις στην θάλασσα από το RNLI στο POOL / Hνωμένου Bασιλείου.

Έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Αυστραλιανή Αεροπορική εταιρία QANTAS, για την προσφορά του στην Έρευνα Διάσωση & την διάσωση ένδεκα Αυστραλών μελών της στον Σαρωνικό, αντίστοιχα.

Έχει εκπονήσει μελέτες, εργασίες & διατριβές στο «Ναυτικό ατύχημα», στην «Ρύπανση & Μέθοδοι Καταπολέμησης», στη «Διαχείριση Κρίσεων», το «Διεθνές Σύστημα και Συστημικές θεωρίες/ Μεσοπόλεμος - Β’Π.Π-Ψυχρός Πόλεμος»

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Νικόλας Μοσχούτης γεννήθηκε στον Πειραιά

Υπηρέτησε στο Π.Ν ως έφεδρος Αξιωματικός

Ομιλεί Αγγλικά και βασικά Ιταλικά

Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter της Ένωσης για να λαμβάνεται τα τελευταία αεροπορικά νέα, τις προσφορές, και τις συνεργασίες που εξασφαλίζει για εσάς η Π.Ε.Π.
captcha 
Go to top