• 1

  Αλαφούζος Σπυρίδων - Πρόεδρος.

Αποφοίτησε από την Σχολή Ικαρων το 1989.
Υπηρέτησε στην ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ως Πιλότος και Εκπαιδευτής Μαχητικών Αεροσκαφών F/RF-4E Phantom, C-130H και B-707 NATO AWACS καθώς επίσης και ώς τοποθετημένος Εκπαιδευτής του Σχολείου Όπλων και Τακτικής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής συμπληρώνοντας πάνω απο 5500 ώρες πτήσεων.
Αποστρατευτηκε με το βαθμό του Σμηναρχου και συνέχισε την Αεροπορική του ενασχόληση ως Κυβερνήτης Business Jets διαφόρων τύπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι κάτοχος πτυχίου EASA ATPL (A), FI-IR(I)-MEP-SEP, B-707, HS-125, C-500 series., TT 6500.

 


 

 • 2

  Τσιπριάνης Γεώργιος- Α΄Αντιπρόεδρος

Κατέχει A΄Ευρωπαϊκά επαγγελματικά πτυχία πιλότου σε μονοκινητήρια και πολυκινητήρια ξηράς με ειδικότητα πτήση με όργανα. J.A.R-ATPL.{FROZEN] καθώς και τα αντίστοιχα Αμερικάνικα πτυχία F.A.A.

B 'Εκπαιδευτής εδάφους. F.A.A/J.A.R

Γ΄Quality manager system Hellenic Aviation Training.

Δ' Έχει εργασθεί στην Πολεμική Αεροπορία στην 359.Μ.Α.Ε.Δ.Υ. [Μονάδα Αεροπορικών Εφαρμογών Δημοσίων Υπηρεσιών, προϋπηρεσίας 23 χρόνια σε αεροεφαρμογές [Αεροπυρόσβεση, αεροψεκασμούς].

Ε Σεμιναρια επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης συνεργασίας πολεμικής αεροπορίας-πυροσβεστικου σώματος [2009,2010.2011]

ΣΤ Μέλος Δ.Σ. Αερολεσχης Πειραιώς 1984-86. Μέλος Αερολέσχης Αθηνων.- Αερολεσχης flight

experience.

 


 • 3

  Περράκης Γεώργιος - Γενικός γραμματέας

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, έκανε σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες σε Κολλέγιο με ειδικότητα Financial and Administrative Sciences and Airport management, και φοίτησε στην Teterboro Flight Academy στο Teterboro New Jersey U.S.A όπου και απέκτησε τα επαγγελματικά πτυχία Commercial Pilot License (C.P.L) ,I.F.R RATING,MULTI ENGINE RATING (M.E.L.) σε μονοκινητήρια αλλά και σε πολυκινητήρια αεροσκάφη ξηράς.

Εργάσθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία στο Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού από το 1980 στο τμήμα weight and balance καθώς και ως ramp agent, και ως STATION MANAGER από το 2009 στην OLYMPIC AIR στο Αεροδρόμιο Σύρου.

Ιδιοκτήτης γραφείου οικονομικών μελετών, φοροτεχνικών και λογιστικών εφαρμογών σήμερα

Κοινωνική ενασχόληση

Α.)Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Πιλότων Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδος (Ε.Π.Π.Α.Ε) από το 1987-1993.

Β.)Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα (Δ.Ε.Α.Δ.Β Α.Ε) από το 2011-2014.

Γ.)Μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε)


 


 • 4

  Λεοντόπουλος Χρήστος- Β' Αντιπρόεδρος

Ο Χρήστος Λεοντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Imperial College του Λονδίνου, όπου πήρε Bachelor’s, Master’s και Διδακτορικό.

Στη διατριβή του ασχολήθηκε με ταλαντώσεις περιστροφικών μηχανών υψηλής ταχύτητας (Ultra High Speed Rotating Machinery) και σχεδίασε στροβιλογεννήτριες φορητής ηλεκτροδότησης (Portable Power Generation) που είχαν εφαρμογή και σε πρωτότυπα υβριδικά αυτοκίνητα.

Εργάστηκε στο Imperial ως λέκτορας, στην Turbo-Genset Ltd, στο Middlesex, ως senior engineer και στην Lloyd’s Register of Shipping του Λονδίνου ως senior engineer και project manager, όπου έγινε και sponsored για MBA.

Το 2007, μετά από 19 συναπτά έτη στο Λονδίνο επέστρεψε στην Ελλάδα και επί του παρόντος εργάζεται στον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS) ως διεθυντής έρευνας και εξέλιξης στο ναυτιλιακό χώρο.

Εχει πάνω από 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και μηχανολογικά περιοδικά, από τις οποίες και έχει βραβευθεί.

Πήρε το πτυχίο πιλότου στην Αγγλία το 2000,και έκτοτε ασχολείται με την γενική αεροπορία(PPL, IR, night,).

Το 2007, συν-ίδρυσε την ελληνική αερολέσχη Flight Experience (μη κερδοσκοπικό, μη εκπαιδευτικό σωματείο), η οποία διαθέτει 3 αεροσκαφη τύπου Cirrus (SR22 και SR20), με στόχο τη διάδοση της γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα.


 

 • 5

  Βατράνης Σταμάτιος - Ταμίας

Kατέχει ευρωπαϊκά πτυχία επαγγελματικά πιλότου σε μονοκινητήρια και πολυκινητηρια ξηράς με ειδικότητα πτήσης με όργανα καθώς και τα αντίστοιχα Αμερικανικά πτυχία F.A.A..

Το 1971 αποφοίτησε από την αεροπορική σχολή της ALITALIA.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές ψεκαστικές εταιρίες και από το 1983-2009 στην 359 Μ.Α.Ε.Δ.Υ. [Μονάδα αεροπορικών εφαρμογών δημοσίων υπηρεσιών] σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και ψεκασμού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αεροπυρόσβεσης σε συνεργασία πολεμικής αεροπορίας και πυροσβεστικού σώματος το 2009-2011.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter της Ένωσης για να λαμβάνεται τα τελευταία αεροπορικά νέα, τις προσφορές, και τις συνεργασίες που εξασφαλίζει για εσάς η Π.Ε.Π.
captcha 

Docs Download

Μπορείτε να δείτε και να "κατεβάσετε" όλα τα έγγραφα της Υ.Π.Α

Free download

Go to top