Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π-Hellenic Pilots Association) ιδρύθηκε το 2014.
Τα ιδρυτικά μέλη της είναι Πιλότοι Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων προερχόμενοι από όλους τους τομείς Αεροπορικής Δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, (Πολεμική Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Ολυμπιακή Αεροπορία, Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ιδιωτικές Αεροπορικές Εταιρίες Αερομεταφορών, Αερολέσχες και Αεροπορικές Σχολές).
Το Καταστατικό της Ένωσης αναγνωρίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιανουάριο του 2014. Στην συνέχεια συγκλήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και εξέλεξε σύμφωνα με το καταστατικό το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης το οποίο με τη σειρά του στην πρώτη του συνεδρίαση συνεκλήθη σε Σώμα και μεταξύ άλλων ενέκρινε και τα νέα μέλη της Ένωσης πέραν των Ιδρυτικών.
Σύμφωνα με το Καταστατικό σκοπός της Π.Ε.Π είναι ή καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας
και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ένωσης αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών (μελών της Ένωσης) και των κρατικών, δημοτικών ή κοινοτικών αρχών ανά την Επικράτεια της Ελλάδος, καθώς και κάθε άλλος μη κερδοσκοπικός σκοπός που δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, τους Νόμους, τα χρηστά ήθη και τη δημόσια τάξη.

Ακολουθεί το καταστατικό της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων σκαναρισμένο.

ΝΕΑ...

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων Διοργανώνει σχολείο Σ.Ε.Θ.Ε υπό την Αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας.

Docs Download

Μπορείτε να δείτε και να "κατεβάσετε" όλα τα έγγραφα της Υ.Π.Α

Free download